Albire dentară

 

Albirea este o procedură frecvent utilizată în estetica dentară. Folosim această metodă pentru a corecta tulburările de culoare ale dinților sau pentru accentuarea zâmbetului.

Ce determină culoarea nefavorabilă a dinților?

  • Fumatul este una din principalele cauze de a avea un zâmbet inestetic.
  • Consumul mare de cafea, alimente sau bauturi colorate (ceai, vin rosu, fructe de padure, cola etc.) determină pătarea dinților în timp.
  • Vârsta. În mod natural, dinții devin mai galbeni pe măsură ce îmbătrânim.
  • Trauma. O leziune a dintelui poate provoca o schimbare de culoare
  • Culoarea dinților se moștenește uneori în familie, așa că o componentă genetică poate favoriza o culoare închisă sau mai galbenă a dințiilor.
  • Medicamentele, ca unele antibiotice (de exemplu, tetraciclina sau doxiciclina administrate în copilărie, în perioada de dezvoltare).
  • Unele boli, cum ar fi cele metabolice (de exemplu, deficitul de calciu) sau tulburările alimentare.
  • Anomalii de dezvoltare ale smalțului dentar (pot fi cauzate de un nivel mai crescut de fluor în timpul procesului de mineralizare a dinților).
  • Igienă dentară precară. Fără o rutină adecvată de igienă orală (periajul și folosirea aței dentare de cel puțin două ori pe zi) și igienizarea profesională periodică a dinților în cabinetul dentar, smalțul dinților devine în timp pătat și prin urmare, inestetic.
  • . Fără o rutină adecvată de igienă orală (periajul și folosirea aței dentare de cel puțin două ori pe zi) și igienizarea profesională periodică a dinților în cabinetul dentar, smalțul dinților devine în timp pătat și prin urmare, inestetic.

Ce metode putem folosi pentru albirea dinților?

  • Pasta de dinți pentru albire: folosirea unei paste de dinți concepută pentru albire va contribui la păstrarea albului natural al dinților și a aspectului sănătos al zâmbetului. La folosirea îndelungată, aceste produse pot deschide minimal și treptat culoarea smalțului.
  • Benzile de albire: benzile trebuie să fie în contact cu smalțul aproximativ 30 de minute pe zi, pe parcursul mai multor zile, pentru a albi dinții ușor și treptat.
  • Albirea la domiciliu: albirea dinților acasă este o metodă care permite schimbarea culorii pe o perioadă mai lungă de timp (una sau două săptămâni), iar din acest motiv este considerată ca fiind una din metodele mai ”blânde”. Un gel de albire este plasat în gutierele speciale de albire (fabricate în laboratorul dentar) care trebuie păstrate în cavitatea orală timp de câteva ore. Acest lucru se poate face fie pe parcursul zilei, fie pe parcursul nopții, în timpul somnului. Riscul de utilizare greșită sau utilizare excesivă este un aspect important de luat în considerare atunci când alegeți această metodă, deoarece poate duce la iritarea gingiilor și hipersensibilitate dentară.
  • Albirea în Cabinetul dentar: aceasta este cea mai eficientă soluție pentru albirea dinților. Igienistul nostru dentar vă va albi dinții într-o singură ședință, folosind un gel de albire și o lampă specială cu lumină LED/Laser. De obicei, ședința durează o oră sau chiar mai puțin. Această metodă, însă, nu este pentru toată lumea! Pentru mai multe informații despre procedură, indicațiile și contraindicațiile acesteia, clinica noastră vă stă la dispoziție!

Aspecte importante pe care trebuie să le luați în considerare înainte de albire:

Consultați întotdeauna medicul dentist înainte de a încerca ceva singur. Toate metodele vor determina un anumit grad de sensibilitate dentară, iar albirea nu este recomandată tuturor pacienților! Este posibil să aveți nevoie de alte reparații (cum ar fi dinții cariați sau recesiunea gingivală) și de obicei este indicată o igienizare profesională a dinților înainte de albire. Programați mai întâi o ședință cu medicul dentist pentru a discuta ce opțiuni aveți, în special daca deja dinții dvs. sunt sensibili.

Dacă urmează să solicitați anumite tratamente dentare, cum ar fi: plombe, coroane, punți, fațete (Veneers / Lumineers) sau orice altă lucrare protetică dentară, rețineți că acestea sunt materiale care nu își schimbă culoarea prin albire. Așadar, trebuie să vă albiți dinții înainte de orice procedură de înlocuire definitivă a dinților (sau a structurii dintelui), pentru ca medicul și / sau tehnicianul nostru dentar să poată pregăti lucrarea în nuanța finală dorită.

Cum functionează albirea dentară?

Orice procedură de accentuare sau corectare a zâmbetului va începe cu examinarea clinică. Medicii noștri vă vor evalua starea generală a sănătății bucale, nivelul de angajament față de igiena dentară zilnică și vor nota toate problemele pe care le-ați putea avea cu dinții, gingiile sau relația arcadelor dentare în mușcătură. După ce luăm în considerare toate observațiile, vom discuta împreună opțiunile recomandate.

Cel mai probabil, vă vom recomana o igienizare profesională a dinților înainte de a merge mai departe, deoarece trebuie sa îndepărtăm toate petele care acoperă smalțul pentru ca gelul de albire să fie eficient. Odată ce toate celelalte probleme sunt rezolvate (cariile dentare, recesiunea gingivală etc.), iar dinții și gingiile sunt sănătoase, putem trece la metoda de albire cea mai potrivită pentru cazul dvs.

Bleaching

Dacă se alege albirea în cabinetul dentar, atunci iată principalele etape ale procedurii:

  • Vom aplica un retractor pentru buze pentru a le proteja de contactul cu gelul de albire.
  • Odată ce sunteți confortabil, se va aplica un gel special pentru a acoperi gingia.
  • Gelul de albire se aplică apoi pe smalțul dinților.
  • Lampa de albire se reglează în poziția de lucru și se pornește.
  • Procedura se împarte în intervale de câte 15 minute, astfel încât după fiecare interval gelul este îndepărtat și se apreciază culoarea rezultată. Vom decide de câte intervale sunt necesare în funcție de culoarea pe care dorim să o obținem, dar numărul maxim de intervale într-o sesiune este de 4 (o oră în total).
  • Gelul este îndepărtat complet de pe dinți și spălat; se îndepartează și protecția gingivală.
  • Se aplică un mousse cu efect calmant după albire.
  • La final, veți primi toate instrucțiunile necesare pentru zilele următoare și pentru a vă păstra zâmbetul strălucitor cât mai mult timp posibil.

Există efecte secundare ale albirii dinților?

După albire vă puteți aștepta la o oarecare sensibilitate dentară, în special la temperaturi extreme (fierbinte și rece) pentru câteva zile. Poate apărea și iritația temporară a gingiilor. Efectele secundare vor trece în scurt timp dacă vă îngrijiți corespunzător dinții și urmați instrucțiunile medicului dentist pe tot parcursul procesului de recuperare.

Când utilizați produse la domiciliu, citiți cu atenție instrucțiunile și întrebați medicul dentist despre metodele pe care doriți să le încercați. Dacă apar răni în cavitatea bucală sau aveți dureri severe, întrerupeți utilizarea tuturor produselor și contactați-ne pentru a vă îndruma mai departe!

Un risc important atunci când încercați să vă albiți dinții singur este utilizarea excesivă a produselor pentru albire. Toate produsele au o perioadă de timp recomandată, așa că aveți grijă să nu le folosiți mai mult decât atât, deoarece se pot provoca leziuni sau tulburări ireversibile!

dental verblendungen - dental veneers - fatete dentare: Molnar Dental Sopron Ungaria

După albire dentară în cabinetul dentar:

Noul zâmbet mai alb trebuie îngrijit pentru a rezista cât mai mult în timp. După albire, evitați tutunul, alimentele și băuturile colorate pentru câteva zile, deoarece smalțul se va păta mult mai ușor. De menționat că dinții vor reveni la nuanța lor obișnuită în timp, așa că menținerea unei bune rutine de igienă orală va ajuta la prelungirea efectului de albire.

Veți primi o pastă de dinți specială pe care trebuie să o utilizați în următoarele zile după albire. Aceasta ajută procesul de remineralizare și completează efectul de albire.

Cel mai bun mod de a vă îmbunătăți sau accentua zâmbetul este întotdeauna cu ajutorul medicului dentist! Fixați o programare în clinica noastră și menționați că doriți să vorbiți despre albirea dinților!

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

CINE SUNTEM NOI

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Medic Dentist

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Medic Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Medic Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Medic ortodont

Contact

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

GDPR

10 + 15 =

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com