Anestezia dentară

Anestezie locală

Mulți dintre noi avem emoții atunci când suntem supuși unor proceduri medicale. În special tratamentele dentare sunt asociate adeseori cu sentimente de disconfort și frică. Uneori o experiență proastă din trecut poate determina pacientul să amâne sau chiar să evite cu totul vizitele la dentist. Din păcate, acest lucru va avea pe termen lung un impact negativ și mai accentuat asupra sănătății, atât dentare, cât și generale.

În zilele noastre suntem norocoși să avem la dispoziție mai multe mijloace de a atenua sau chiar de a elimina durerea în timpul intervențiilor stomatologice.

Cea mai obișnuită modalitate de a preveni sau atenua durerea în zonele în care trebuie să efectuăm tratamente este „anestezia locală”. Termenul „local” este folosit deoarece efectul substanței anestezice este limitat la zona în care este administrată. Aceste substanțe vor amorți zona de interes prin deconectarea transmisiei senzoriale și/sau motorii, astfel încât nervul să fie „păcălit” că nimic nu se întâmplă acolo.

Administrarea se face prin injecție, iar de obicei folosim un și anestezic topic (poate fi sub formă de gel sau spray) înainte de aceasta. Acest pas suplimentar, împreună cu utilizarea de ace ultra-subțiri și o mână blândă, ne va asigura că, de cele mai multe ori, nici măcar acul nu este simțit de către pacient.

Intervenția dentară poate fi efectuată aproape imediat, deoarece anestezicul va funcționa instantaneu. Durata și puterea efectului anestezic sunt simțite diferit de fiecare pacient și variază în funcție de substanțele utilizate. Este de așteptat să aveți un mic disconfort local, așa că de obicei recomandăm amânarea următoarei mese până la dispariția completă a amorțelii. Vorbirea va fi, de asemenea, ușor afectată de anestezie.

Tratamente stomatologice cu anestezie locala, fara durere

Sedarea conștientă

În practica medicală întâlnim adeseori pacienți care suferă de o anxietate severă față de procedurile stomatologice de care au nevoie. În cele mai multe cazuri, ei au amânat sau chiar evitat tratamentele necesare din acest motiv, iar acest lucru poate declanșa și mai multe complicații pe termen lung.

Sedarea conștientă a fost introdusă în medicina dentară pentru a ne asista în această problemă și nu numai. Un medic anestezist folosește medicamente care se administrează intravenos, pentru a ajuta pacienții să se relaxeze în timpul intervenției, iar în plus, se efectuează și anestezie locală.

Sub sedarea conștientă, pacientul va fi cooperant și va trece prin întreaga intervenție fără a simți nicio durere, reflexul de greață este considerabil redus sau chiar eliminat, iar mai mult, va exista o toleranță crescută la programări mai lungi.

Sedarea conștientă nu este același lucru cu anestezia generală, chiar dacă pacientul nu își va aminti prea multe despre intervenție.

Cum să vă pregătiți pentru sedarea conștientă:

  • Veți avea nevoie de ajutorul unui alt adult (un membru responsabil al familiei, persoana iubită, prieten etc.) care vă poate însoți la clinica noastră și rămâne acolo pe toată durata intervenției dvs. Programarea dvs. va fi anulată dacă nu veți aduce cu dvs. pe cineva care poate face acest lucru.
  • Înainte de intervenție, trebuie să respectați regulile generale de post ca și pentru anestezia generală: nu mâncați timp de 6 ore înainte de intervenție; este permis să beți apă cu până la 2 ore înainte.
  • Nu consumați alcool cu ​​cel puțin 24 de ore înainte și după procedură.
  • Faceți o listă cu toate medicamentele pe care le utilizați și dați-o medicului dvs. curant.
  • Dacă credeți că sunteți însărcinată, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.
  • Dacă vă îmbolnăviți de gripă sau de altceva, vă rugăm să ne anunțați în avans.
  • Sfatul nostru este să nu aduceți copiii cu dvs., deoarece programarea poate fi mai lungă.
  • Va trebui să rămâneți în clinică o perioadă scurtă după încheierea procedurii, până când veți fi perfect lucid.
  • Persoana care vă va însoți va trebui sa vă și ducă acasă. Vă recomandăm ca cineva să rămână cu dvs. timp de 24 de ore după intervenție.
  • Nu conduceți vehicule, nu utilizați aparate și nu semnați niciun document legal timp de 24 de ore după intervenție.
Tratamente stomatologice cu anestezie locala, fara durere

După sedarea conștientă:

Este posibil să vă simțiți puțin necoordonat, somnoros sau obosit timp de câteva ore după sedare. Acest lucru este perfect normal, dar cel mai bine este să mergeți direct acasă după intervenție și să vă odihniți.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre această procedură, medicamentele implicate sau despre medicii noștri anesteziști, nu ezitați să vizitați pagina lor de web aici: http://www.audioanaesthesia.hu

 

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

Get to know us

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Oral surgeon

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Orthodontist

Contact

If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!

GDPR

15 + 9 =

– Privacy Policy –

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com