Reconstrucția dentară
O reconstrucție dentară se utilizează când avem dinți grav afectați de pierderea de țesut, iar partea sănătoasă rămasă este insuficientă pentru a le asigura stabilitatea structurală de bază. Înlocuirea țesutului afectat printr-o reconstrucție ne va oferi suficientă retenție și sprijin pentru plasarea în siguranță a unei coroane dentare. Forma reconstrucției va fi idealizată pe cât posibil, astfel încât să fie permisă o preparație cât mai conservativă.
Cele mai frecvente cauze care duc la necesitatea unei astfel de proceduri sunt cariile dentare extinse, obturațiile mari necorespunzătoare și fracturile dentare. Uneori, distrucția este atât de mare, încât camera pulpară (nervul) este compromisă. În acest caz, este necesar mai întâi un tratament endodontic și, pentru a securiza și mai bine reconstrucția, am putea folosi un pivot radicular (cel mai adesea cu conținut în fibre de sticlă).
Ce tipuri de materiale sunt folosite pentru reconstrucțiile dentare?
În clinica noastră, ne place să folosim materiale de calitate superioară pentru că sunt de lungă durată și acest lucru ne oferă încredere atunci când plasăm o coroană peste dintele reconstruit. În plus, riscul de a avea complicații este redus semnificativ. Există în principal două tipuri de materiale pe care le folosim pentru acest tip de procedură:
- cimenturi ionomer-de-sticlă
- rășini compozite
Alegerea unui material față de celălalt depinde în principal de extinderea distrucției, dacă dintele a avut sau nu un tratament de canal, dar și de preferința medicului curant.
Cimentul ionomer-de-sticlă poate fi preparat direct în cabinetul stomatologic și conține de obicei minerale care întăresc dintele și păstrează pulpa sănătoasă. De asemenea, acţionează ca un agent de blocare a cariei, deoarece împiedică răspândirea bacteriilor. Sunt utilizate în principal pentru dinții vitali(cu nerv).
Rășinile compozite sunt materiale de obturație (materiale de plombă) care sunt modelate direct pe suprafața dintelui și apoi întărite cu o lampă specială cu lumină albastră (lampa de fotopolimerizare). Ele pot fi folosite atât la dinții vitali, cât și la cei devitali (fără nerv). Rășinile sunt compatibile și cu pivoții radiculari din fibră de sticlă. Unele materiale compozite sunt concepute special pentru reconstrucții dentare și sunt adesea ranforsate cu particule ce le dau o rezistență și mai mare.
După reconstrucția dentară
La încheierea procedurii, dintele este suficient de puternic pentru a susține o coroană dentară. O igienă dentară corespunzătoare și controalele regulate vor asigura că nicio carie nu evoluează sub restaurația noastră. De asemenea, vă recomandăm o dietă sănătoasă, cu alimente mai puțin zaharoase și mai multe fructe și legume.
DIAGNOSTIC
PROFILAXIE
ESTETICĂ DENTARĂ
PROTETICĂ DENTARĂ
CHIRURGIE ORALĂ
PARODONTOLOGIE
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
CINE SUNTEM NOI
Dr. Molnár Lehel Ferenc
Medic Dentist
Dr. Alexandra Cristina Rus
Medic Dentist
Dr. Molnár Szabolcs Mihály
Medic Dentist
Dr. Huber Gergely
Medic ortodont
Contact
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Molnar Dental
Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria
Telefon
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080
info@molnardental.com
LINKS
ORAR
Lu: | 8:30-18:30 |
Ma: | 8:30-18:30 |
Mi: | 8:30-18:30 |
Jo: | 8:30-18:30 |
Vi: | 8:30-18:30 |
S: | 8:30-18:30 |
D: | închis |
Vizita cu programare prealabilă.
CONTACT
Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080