Sigilarea dentară
Sigilarea dentară este o modalitate rapidă și eficientă de a proteja suprafețele ocluzale neregulate ale dinților împotriva cariei. Această opțiune de îngrijire orală este adesea recomandată copiilor și adolescenților. Cei mici au nevoie de această metodă suplimentară de protecție în principal pentru că ei nu au dexteritatea și răbdarea necesară menținerii igienei dentare corecte.
Adolescenții, pe de altă parte, se află într-o perioadă de creștere dominată de modificări hormonale și comportamentale care vor afecta atât obiceiurile alimentare, cât și cele de igienă personală dentară. De asemenea, pierderea treptată a dinților de lapte și erupția dinților permanenți aduce cu sine dificultăți la periaj și folosirea aței dentare. ok
Sigilanții dentari acționează ca o barieră de protecție și se aplică la zonele cele mai susceptibile de carie ale suprafețelor dentare. Ei constau într-o peliculă subțire de material care umple șanțurile și fosetele neregulate ale dinților, împiedicând astfel agregarea resturilor alimentare, ceea ce va reduce riscul de carie la acest nivel.
Manopera este scurtă și nedureroasă, de cele mai multe ori nu este necesară folosirea turbinei sau a anesteziei, așadar nu declanșează anxietatea nici chiar celor mai mici dintre pacienți. Chiar mai mult, deoarece experiența este atât de ușoară, poate contribui la stabilirea unei relații de încredere și prietenie cu medicul dentist.Recomandarea noastră este să programați primul consult al copilului în jurul vârstei de 3 ani, sau chiar mai devreme, în special dacă aveți suspiciuni asupra unor tulburări de dezvoltare, erupție etc. În perioada copilăriei și adolescenței, frecvența controalelor periodice poate fi mai crescută, dar în general este indicat o dată la 6 luni.
Cum se aplică sigilanții dentari?
Aplicarea necesită doar câteva minute. Înainte de orice, dinții sunt curățați și uscați temeinic. Odată ce dinții sunt astfel pregătiți, se aplică o soluție ușor acidă pe suprafețele de sigilat, pentru a le modifica textura spre a fi mai aderentă. După spălarea soluției, urmează uscarea, iar apoi sigilantul este aplicat pe suprafața ocluzală dinților. O lumină specială cu LED este direcționată către dinte pentru a întări materialul de sigilare. Uneori la final sunt necesare mici ajustări pentru a face mușcătura confortabilă.
Cât durează o sigilare dentară?
Cu o rutină bună de îngrijire orală, sigilarea poate dura până la 10 ani. În mod normal, periajul adecvat și folosirea aței dentare și vizitele regulate în cabinetul nostru stomatologic, vor menține starea de sănătate orală optimă, inclusiv controlul periodic al sigilărilor, cu eventualele reparații în caz de uzură a acestora.
DIAGNOSTIC
PROFILAXIE
ESTETICĂ DENTARĂ
PROTETICĂ DENTARĂ
CHIRURGIE ORALĂ
PARODONTOLOGIE
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Get to know us
Dr. Molnár Lehel Ferenc
Oral surgeon
Dr. Alexandra Cristina Rus
Dentist
Dr. Molnár Szabolcs Mihály
Dentist
Dr. Huber Gergely
Orthodontist
Contact
If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!
Molnar Dental
Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria
Telefon
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080
info@molnardental.com
LINKS
ORAR
Lu: | 8:30-18:30 |
Ma: | 8:30-18:30 |
Mi: | 8:30-18:30 |
Jo: | 8:30-18:30 |
Vi: | 8:30-18:30 |
S: | 8:30-18:30 |
D: | închis |
Vizita cu programare prealabilă.
CONTACT
Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080