Sinus lift

Sinusurile maxilare pot fi descrise ca două cavități piramidale, situate în interiorul osului maxilar, de o parte și de alta a nasului. Acestea au un rol important în respirație. Când avem nevoie de implanturi la nivelul maxilarului superior, poziționarea acestor cavități, în combinație cu pierderea osoasă poate împiedica inserarea lor în siguranță.

Un sinus lift se traduce prin ridicarea podelei cavității sinuzale suficient de mult pentru a face loc materialului de grefa osoasă și, prin urmare, implantului.

Cum să vă pregătiți pentru un sinus lift?

Înainte de orice, chirurgii noștri vor analiza totul atât clinic, cât și cu ajutorul unei radiografii panoramice și a unei scanări CBCT (tomografie computerizată). Acesta din urmă va furniza imaginea 3D a locului operației și este una dintre cele mai bune metode pentru diagnostic și planificare, deoarece ne va permite să măsurăm cu precizie cât de mult os sănătos avem și, cel mai important, poziția și dimensiunea exactă a sinusurilor.

Cum se descrie un sinus lift?

Anatomia structurală împreună cu starea de sănătate locală vor dicta una dintre următoarele abordări:

Sinus lift INTERN

Această abordare se poate face atunci când accesul spre cavitatea sinuzală este disponibil printr-o alveolă dentară goală, adică de unde dintele a fost recent pierdut sau extras.

Aici osul va fi parțial forat, în timp ce baza rămasă a găurii de forare este împinsă spre cavitatea sinuzală. Astfel se va crea adâncimea necesară pentru a introduce un implant, iar materialul de grefă osoasă va fi adăugat în acest spațiu pentru a oferi suportul necesar. În majoritatea cazurilor, plasarea implantului se poate face imediat, în aceeași ședință.

Sinus lift LATERAL

Acest tip de sinus lift utilizează o abordare laterală, adică se creează în os o fereastră mică, ovală, prin care se obține accesul la cavitatea sinuzală.

După un sinus lift lateral, ședința pentru plasarea implanturilor poate fi programată cândva între 4 și 6 luni mai târziu. Procesul de vindecare depinde de mulți factori, inclusiv de dimensiunea grefei osoase și starea generală de sănătate a pacientului. Așadar, intervalul de timp va fi ales pentru fiecare, luând în considerare toate aspectele.

Dr. Molnar Szabolcs

Iată pașii principali ai intervenției

  • Un anestezic local este utilizat pentru a „amorți” întreaga zonă de lucru.
  • Prin efectuarea unei incizii în țesutul gingival, chirurgul va expune osul.
  • O mică fereastră este creată prin osul cortical pentru a da acces la locul de încărcare.
  • În acest moment, membrana sinuzală va fi ușor separată și deplasată în sus (de aici termenul de „lift”, adică ridicare) pentru a face loc materialului de grefă osoasă.
  • În anumite cazuri, chirurgul va pune și implanturile în această sesiune.
  • O membrană se fixează peste situl operator, cu rolul de a proteja locul de augmentare și pentru a ajuta în procesul de vindecare.
  • Țesutul gingival este închis înapoi cu ajutorul suturilor. Acestea vor fi îndepărtate în aproximativ 2 săptămâni, după ce totul s-a vindecat.
  • suturilor. Acestea vor fi îndepărtate în aproximativ 2 săptămâni, după ce totul s-a vindecat.

La ce vă puteți aștepta după sinus lift?

Majoritatea pacienților prezintă un oarecare disconfort după intervenție. În primele zile putem avea inflamație și durere locală, dar medicamentele antiinflamatoare vor calma simptomele și vor grăbi vindecarea. Pentru a preveni infecția, medicii noștri vor prescrie antibiotice și vă vor recomanda utilizarea unei ape de gură anti-microbiene.

Nu este recomandat să vă suflați nasul sau să strănutați puternic, deoarece s-ar putea mișca materialul grefei osoase sau s-ar putea slăbi sutura. Cea mai indicată este utilizarea fie a unui spray simplu cu soluție salină, fie a unui alt spray nazal împotriva inflamației și congestiei.

După 7 – 14 zile programăm de obicei o întâlnire de evaluare, când suturile sunt îndepărtate și chirurgul va verifica dacă totul se vindecă corect. Implanturile pot fi plasate odată ce osul este suficient de puternic și stabil pentru a le asigura susținerea (4 până la 6 luni mai târziu).

Molnar Dental

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

CINE SUNTEM NOI

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Medic Dentist

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Medic Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Medic Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Medic ortodont

Contact

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

GDPR

8 + 9 =

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com