Igienizarea dentară profesională

 

Controlul de rutină include de obicei și curățarea profesională a dinților. În timpul acesteia, dentistul sau igienistul dentar va îndepărta tartrul, placa și petele care s-au acumulat pe suprafața dinților. În același timp, ne oferă posibilitatea de a localiza zonele din cavitatea bucală care necesită o atenție specială. Deși periajul zilnic și folosirea consecventă a aței dentare va reduce substanțial cantitatea depunerilor, doar sesiunile periodice de curățare profesională a dinților vă vor consolida starea de sănătate orală.

Zahnärzin

Iată cum va decurge sesiunea de igienizare a dinților:

  • Detartrajul cu ultrasunete: este primul pas în procesul de curățare a dinților. În timpul acestei manopere, igienistul dentar va utiliza o ansă ce acționează cu ultrasunete pentru a elimina depozitele dure de pe suprafețele dinților. Acest aparat folosește de fapt o vibrație fină pentru a sparge tartrul, dar și un flux de apă pentru spălarea depunerilor.
  • Airflow: se traduce printr-o procedură care folosește presiunea aerului și a apei pentru a furniza un flux controlat de pulberi prin duza piesei de mână. Particulele fine sunt propulsate sub formă de spray și direcționate către suprafețele dinților. Acest jet de aer, apă și pulbere îndepărtează petele de suprafață, cel mai des apărute în urma consumului de cafea, ceai sau tutun, dar și placa și alte depuneri moi, cum ar fi particulele de alimente prinse între dinți sau sub punțile dentare fixe.
  • Lustruirea suprafeței dinților: cu o cupă din cauciuc sau o perie rotundă combinată cu o pastă de lustruit abrazivă. Scopul principal al lustruirii dinților este de a face mai dificilă acumularea plăcii, datorită noii sale texturi netede. Lustruirea contribuie la îndepărtarea petelor inestetice de suprafață și conferă dinților un aspect strălucitor și curat.
  • În timpul curățării dentare, se pot oferi sfaturi educaționale pentru a ne asigura că vă îngrijiți corect dinții acasă.

În majoritatea cazurilor, ședințele de curățare a dinților sunt rapide și nedureroase, totul este de obicei finalizat în mai puțin de o oră.

Odată ce dinții tăi au fost detartrați, curățați și lustruiți, medicul dentist poate recomanda un tratament cu fluor. În timpul unui tratament cu fluor, se va aplica o soluție bogată în fluor, aceasta este de obicei sub formă de gel, cremă sau lac.

Recomandarea noastră este ca o dată la 6 – 8 luni sau un an să vă programați pentru igienizarea profesională a dinților. Această perioadă poate varia, în funcție de particularitățile fiecărui pacient, de obiceiurile sale alimentare, de consumul de cafea sau tutun, dar mai ales de igiena sa bucală.

 

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

Get to know us

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Oral surgeon

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Orthodontist

Contact

If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!

GDPR

4 + 7 =

– Privacy Policy –

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com