Implanturi dentare

Implantul dentar este conceput în așa fel încât să imite cât mai îndeaproape forma rădăcinii dintelui natural. Odată plasat, acesta începe un proces de integrare în os și, în consecință, va preveni pierderea acestuia. Tratamentul prin implant dentar se remarcă printr-o serie de avantaje, cu impact major în menținerea structurii faciale și a sănătății gingiilor, în același timp contribuind la starea de sănătate generală.

Pentru a asigura planul ideal de tratament, trebuie parcurși anumiți pași, dar în mare există două părți principale ale tratamentului, separate de o perioadă de vindecare și integrare.

Prima etapă începe la prima consultație, atunci când medicii noștri vor face o analiză amănunțită și vor pregăti un plan de tratament personalizat, unic pentru fiecare pacient. Acesta este momentul în care procedura, materialele și metodele sunt pe deplin explicate. Toate întrebările pacientului vor primi răspuns înainte de a merge mai departe. Alegerea tipului de implant potrivit fiecărui pacient se va face trecând în discuție prin toate  posibilitățile, împreună cu echipa noastră. Odată ce totul este stabilit, sesiunea pentru plasarea implanturilor poate fi programată. Întreaga intervenție este făcută sub anestezie, așadar fără durere și fără disconfort! În clinica noastră puteți alege analgo-sedarea în timpul acesteia, eliminând astfel chiar și anxietatea legată de manoperele medicale.

Iată pașii principali ai intervenției:

 • Întreaga zonă de lucru se ”amorțește” cu un anestezic local.
 • Până când efectul anestezic este complet instalat, vom pregăti instrumentele necesare și mediul steril în care va avea loc procedura.
 • Odată ce totul este în ordine și pacientul este așezat comod în scaunului dentar, chirurgul va începe prin a face o incizie în țesutul gingival, expunând osul.
 • Cu freze special concepute, chirurgul pregătește în interiorul osului lojele pentru implantare.
 • Implanturile sunt apoi inserate și verificate pentru stabilitate.
 • Țesutul gingival se va închide peste implant cu ajutorul suturilor. În unele cazuri, o capă de vindecare este plasată imediat, acest lucru însemnând de obicei că timpul de vindecare va fi ceva mai scurt.

După încheierea acestei etape, este nevoie de o anumită perioadă de timp pentru ca implantul să se integreze și pentru ca osul maxilarului să se vindece, însă țesutul moale (mucoasa bucală și gingia) va reveni la normal mult mai devreme. Durata acestei perioade variază între pacienți (pentru că toată lumea este diferită), dar poate fi în general de 2 până 3 luni. Uneori, chiar și încărcarea imediată a implantului este posibilă.

Zahnimplantation

Pacientul, în funcție de caz, poate opta pentru o soluție provizorie, care va ajuta la menținerea funcțiilor normale până când noii dinți sunt gata. De îndată ce procesul de vindecare s-a încheiat, putem începe a doua parte a planului nostru, când dinții de înlocuire vor fi fabricați în laboratorul dentar și așezați în cavitatea bucală.

Primul pas marchează descoperirea implanturilor, o manoperă simplă de îndepărtare a țesutului gingival ce le acoperă și aplicarea capelor de vindecare.

Straumann Implant

Ele vor conforma gingia pentru viitoarea lucrare protetică. Când capele au fost așezate direct în ședința de inserare a implanturilor, această procedură nu mai este necesară, gingia fiind deja pregătită.

Vom continua prin a lua amprentele dinților sau maxilarelor, înregistrarea poziției exacte a implanturilor, precum și a relației dintre arcade. Toate aceste date se transmit tehnicianului dentar.

Implantation

Colegii noștri de la laboratorul dentar vor pregăti coroana, puntea sau proteza dentară în așa fel încât să corespundă dinților naturali ca formă și culoare, dar și integrându-i în mușcătura corectă a pacientului. Pentru a asigura un rezultat de succes, lucrăm cu o echipă de tehnicieni dentari pasionați, care se concentrează pe funcția biologică, dar, în același timp, captează frumusețea naturală în armonia noului zâmbet. Culoarea, transluciditatea, luminozitatea și textura sunt extrem de importante pentru a menține acest echilibru pe întreaga arcadă.

Implantologie

Când este necesară o structură mai elaborată pentru restaurare sau când cererea estetică este extrem de ridicată (cum ar fi în restaurarea dinților frontali prin punți sau coroane integral ceramice sau din zirconiu), este posibil să avem nevoie de o întâlnire specială de probă, în care dinții noi sunt așezați în cavitatea bucală și verificați pentru a vedea dacă se potrivesc perfect la locul lor și dacă îndeplinesc așteptările noastre.

Odată ce totul se potrivește și pacientul este mulțumit de rezultat, este timpul să fixăm noii dinți la locul lor. Acest lucru se realizează cu șuruburi și sisteme special concepute pentru a împiedica mișcarea structurii și / sau cu un ciment de fixare.

După ultima întâlnire, există o scurtă perioadă de adaptare, în care pacientul va accepta dinții noi ca pe o parte naturală a propriului corp. Uneori, pot fi făcute mici ajustări chiar și în acest stadiu, dar în majoritatea cazurilor, nu este necesar.

Implantul dental radiografii (x-ray)

Sisteme de implanturi All-on-4 / All-on-6

Sistemele All-on-4 și All-on-6 sunt sisteme protetice concepute pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții sau au doar dinții care trebuie extrași. Pot fi descrise mai simplu ca o punte dentară susținută de 4 sau 6 implanturi. O lucrare protetică de acest tip restaurează arcada dentară în întregime, oferind pacientului nu numai un nou zâmbet, ci și o soluție de lungă durată care va menține, de asemenea, funcția corespunzătoare.

Piesa protetică se fixează de implanturi cu șuruburi și nu poate fi îndepărtată acasă, poate fi îndepărtată doar de un stomatolog cu instrumente speciale. Faceți clic pe următoarele link-uri pentru a înțelege pașii necesari când sau dacă doriți să citiți mai multe despre: implanturi dentare sau punți dentare sprijinite pe implanturi.

Îngrijirea unui sistem All-on-4 sau All-on-6 este similară cu îngrijirea unei punți dentare:

 • Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi (dimineața și seara) și curățați pe sub lucrare cu un duș bucal în fiecare zi.
 • Utilizați produsele de îngrijire orală recomandate de medicii noștri pentru a vă asigura că îndeplinesc standardele adecvate de siguranță și eficacitate pentru dvs.
 • Ca și în cazul dinților naturali, este indicat sa evitați alimentele extrem de dure, mestecatul de gheață sau alte obiecte dure precum creioane sau sâmburi de fructe.
 • Asigurați-vă că vă programați pentru controale regulate și igienizări profesionale ale dinților la clinica noastră.
 • . În unele cazuri, o capă de vindecare este plasată imediat, acest lucru însemnând de obicei că timpul de vindecare va fi ceva mai scurt.

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

CINE SUNTEM NOI

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Medic Dentist

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Medic Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Medic Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Medic ortodont

Contact

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

GDPR

5 + 1 =

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com