Radiografie dentară
În timpul examinării clinice de rutină, este crucial să detectăm toate problemele dentare, însă nu totul este vizibil cu ochiul liber. O radiografie panoramică este un instrument de diagnostic excelent care ne ajută să stabilim integritatea și starea de sănătate a dinților tăi, forma și poziția rădăcinilor și, în plus, vom putea detecta potențialele semne de infecție din interiorul osului.
De asemenea, vom putea vizualiza structurile anatomice învecinate, cum ar fi sinusurile maxilare, cavitatea nazală, canalul nervului mandibular și ATM (articulația temporomandibulară). Acest lucru este posibil deoarece aparatul este capabil să scaneze întreaga cavitate orală și să o captureze într-o singură imagine 2-D.
Când avem nevoie de o radiografie panoramică?
- Dacă ne vizitați pentru prima dată, atunci cel mai probabil vom avea nevoie de o radiografie panoramică pe măsură ce vă creăm fisa medicală. Acest lucru ne va permite să surprindem starea dumneavoastră de sănătate în acest moment și să ghidăm deciziile medicale pe care trebuie să le luăm.
- Problemele dentare acute implică adesea procese infecțioase, așa că o radiografie ne va ajuta să stabilim ce cauzează simptomele și cum să rezolvăm problema.
- In pregatire pentru tratamente precum: implanturi dentare, marire osoasa, tratament ortodontic, coroane, punti, tratamente de canal, obturatii, extractii dentare, extractie molari de minte, tratamente parodontale, tratamente pe dinti temporari etc. Aproape toate procedurile dentare sunt mai bine efectuate dupa analiza unei radiografii, deci putem spune că aceasta este obligatorie pentru o examinare și un plan de tratament corect și complet.
- În timpul unui control periodic, dacă este necesară o analiză a problemelor dentare pe parcursul timpului. Frecvența repetării radografiilor depinde de susceptibilitatea dvs. la problemele de sănătate orală, dar și de vârsta dvs.
- regular check-up, if analysis of dental issues over time is required. How often we repeat the scans depends on your particular susceptibility to oral health issues and your age.
Ce poate dezvălui o radiografie panoramică?
- forma şi poziţia dinţilor şi a rădăcinilor acestora
- posibile anomalii dentare (ca marime, forma, numar, pozitie, structura, crestere)
- poziția molarilor de minte și posibila traiectorie de erupție
- starea de sănătate a dinților temporari și relația acestora cu dinții corespondenți permanenți
- carii dentare sub linia gingiilor, intre dinti sau sub plombe existente
- boala parodontala
- pierderea osoasă
- semne de boală pulpară în interiorul camerei pulpare sau a canalelor radiculare
- semne de boală în interiorul osului (cum ar fi chisturi, tumori și infecții)
- o vedere a sinusurilor maxilare și a ATM (articulația temporomandibulară).
Cum să vă pregătiți pentru o radiografie panoramică?
Dacă există posibilitatea să fiți însărcinată, atunci ar trebui să evitați orice expunere la radiații! Vă rugăm să ne informați înainte de a face orice radiografie, chiar dacă nu sunteți sigur!
Procedura este destul de simplă și necesită puțină sau deloc pregătire specială, dar există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți în prealabil:
- Vi se va cere să îndepărtați orice obiecte metalice care pot interfera cu scanarea: ochelari de vedere, proteze dentare detașabile și bijuterii.
- Asistenta noastră vă va ajuta să vă puneți o mantie cu plumb care vă protejează corpul împotriva expunerii. Ea vă va ajuta să vă poziționați mâinile și capul în unitatea centrală.
- În timpul procedurii, trebuie să stați nemișcat/ă, pentru a obține o imagine clară, așa că asigurați-vă că nu vă mișcați până când asistenta noastră nu vă spune că procedura s-a încheiat. Ea va apăsa un buton din afara încăperii pentru a face radiografia.
- Un braț al aparatului se va roti în jurul capului dumneavoastră timp de aproximativ 10-20 de secunde și va captura imaginea. Procedura este complet nedureroasă și fără disconfort pentru majoritatea pacienților.
- Radiografia digitală va apărea pe ecranul computerului nostru și va fi adăugată la fisa dumneavoastră medicală sub formă de fișier electronic. Imaginea se poate ajusta pentru o mai bună vizualizare.
- Nu ramân urme de radiație în organism după înceierea procedurii. Deoarece nivelurile expuse sunt extrem de scăzute, se poate efectua în siguranță atât la copii, cât și la adulți. Sarcina este o excepție de la această regulă!
- after the procedure. Because the exposed levels are extremely low, it is considered safe for both children and adults. Pregnancy is the exception to this rule!
DIAGNOSTIC
PROFILAXIE
ESTETICĂ DENTARĂ
PROTETICĂ DENTARĂ
CHIRURGIE ORALĂ
PARODONTOLOGIE
Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Dacă aveți întrebări sau doriți să faceți o programare, nu ezitați să ne contactați!
Get to know us
Dr. Molnár Lehel Ferenc
Oral surgeon
Dr. Alexandra Cristina Rus
Dentist
Dr. Molnár Szabolcs Mihály
Dentist
Dr. Huber Gergely
Orthodontist
Contact
If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!
Molnar Dental
Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria
Telefon
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080
info@molnardental.com
LINKS
ORAR
Lu: | 8:30-18:30 |
Ma: | 8:30-18:30 |
Mi: | 8:30-18:30 |
Jo: | 8:30-18:30 |
Vi: | 8:30-18:30 |
S: | 8:30-18:30 |
D: | închis |
Vizita cu programare prealabilă.
CONTACT
Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria
+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080