Examinare clinică

Dacă ne vizitați pentru prima dată, înseamnă că va trebui să alcătuim fișa dvs. medicală. Pentru aceasta, trebuie să vă punem câteva întrebări legate de starea dvs. generală de sănătate și despre afecțiunile preexistente. Răspunsurile date pot influența direcția abordării noastre medicale spre rezolvarea problemelor dentare. Asigurați-vă că ați răspuns sincer și complet, astfel încât să vă putem ajuta cu decizii pe deplin informate. Spuneți-ne dacă luați vreun medicament (prescris sau de altă natură) sau dacă ați avut reacții alergice în trecut.

Colegii noștri de la recepție vor introduce datele în sistem, în timp ce una dintre asistentele noastre vă va pregăti pentru prima radiografie panoramică. Radiografia ne va ajuta să formulăm diagnosticul și să vă pregătim planul de tratament. După ce avem radiografia la îndemână, este timpul pentru examinarea clinică. Aceasta se face de obicei cu ajutorul unei oglinzi dentare și a unei sonde dentare. Vom inspecta amănunțit:

 • starea de sănătate a dinților existenți împreună cu rădăcinile lor, osul care îi susține și gingia care îi acoperă
 • starea de sănătate a gingiilor și aspectul general al mucoasei cavității bucale
 • existenta unor infecții active, leziuni orale sau semne locale de îmbolnăvire
 • aspectul, corectitudinea de execuție și funcționalitatea: oricăror tratamente dentare existente (obturații, tratamente de canal, reconstrucții), oricăror piese protetice fixe pe care le-ați putea avea (coroane, punți, fațete etc.), orice proteză dentară mobilizabilă.
 • existența implanturilor, starea de sanătate a țesuturilor de susținere și statusul lucrărilor protetice susținute de ele
 • relațiile dintre arcade în mușcătură
 • aspectul estetic al zâmbetului
 • aspectul pielii feței și al buzelor.
dental clinica examination, dental clinica Sopron Hungary

Descoperirile noastre vor fi notate în fișa medicală. Este posibil ca în această ședință să facem câteva fotografii pentru a păstra și analiza anumite aspecte în funcție de trecerea timpului. De asemenea ne vor ajuta să analizăm impactul tratamentelor față de starea inițială. În timpul examinării, vă vom ruga să ne spuneți:

 • care sunt obiceiurile dvs. de igienă orală (ce tip de periuță și pastă de dinți utilizați, dacă folosiți ața dentară și de câte ori pe zi etc.)
 • care sunt obiceiurile dvs. alimentare și de somn
 • cât de des programați controale stomatologice regulate și igienizări profesionale ale dinților, dar și când a fost ultima dvs. programare la cabinetul de medicină dentară.
 • dacă ați urmat sau doriți să urmați vreun tratament ortodontic.
 • dacă vă deranjează ceva legat de cavitatea bucală (cum ar fi de exemplu durerea dentară, aspectul inestetic al zâmbetului, mușcătura nefavorabilă, dureri articulare etc.)
 • orice ați dori să schimbați, tratați sau îmbunătățiți (în domeniul nostru de expertiză)
 • așteptările dvs. în urma planului de tratament pe care vi-l propunem.
dental clinica examination, dental clinica Sopron Hungary

Având la îndemână radiografia dvs., vom putea să examinăm, să diagnosticăm și să coroborăm toate datele în fișa medicală. În unele cazuri, cu deosebire atunci când avem nevoie de tratamente chirurgicale (cum ar fi augmentarea osoasă sau implanturile dentare), s-ar putea să avem nevoie de o scanare CT (sau un CBCT – Cone Beam Computer Tomography) pentru a ne ghida în alegerea corectă a abordării medicale pentru cazul dvs. Aceasta ne va arăta o imagine 3D a tot ceea ce este de interes, cum ar fi starea de sănătate a osului, structurile anatomice învecinate, dar și forma și direcția rădăcinilor dinților existenți.

După faza de colectare a datelor, începem să vizualizăm pașii unui plan de tratament individualizat. Toate detaliile pentru realizarea și motivele pentru care am ales o anumită tactică vor fi explicate pe înțelesul dvs. În clinica noastră, ne place să discutăm cazurile împreună cu colegii, pentru că fiecare dintre noi poate avea o idee care ar putea ajuta și fiecare dintre noi este pasionat de anumite tratamente. Așadar, probabil că veți întâlni cel puțin încă un membru al echipei în această ședință. 😊

Veți primi o versiune scrisă (și tipărită) a planului pe care l-am pregătit și pe care l-am ales împreună. Dacă aveți mai multe opțiuni, atunci veți primi toate variantele posibile. La final, vom programa o ședință următoare pentru a începe lucrul.

If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!

Get to know us

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Oral surgeon

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Orthodontist

Contact

If you have any questions or would like to make an appointment, do not hesitate to contact us!

GDPR

8 + 3 =

– Privacy Policy –

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com