Proteză pe implant

Un „overdenture” (Eng.) este o proteză detașabilă care este ancorată fie pe dinți naturali, fie pe implanturi dentare. Termenul este utilizat în principal pentru structurile susținute de implanturi, dar în mod normal, ele pot fi atașate și pe dinții rămași sau rădăcinile lor cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare. Acest tip de proteză are o stabilitate neîndoielnic mai bună și oferă un confort net superior protezelor dentare tradiționale. Mai mult, conferă pacienților nostri purtători de proteze încredere și siguranță în timpul utilizării. În principal, datorită acestor avantaje incontestabile, pacienții care suferă de pierderea totală a dinților aleg această soluție protetică în defavoarea celei tradiționale.

Ce tipuri de proteze pe implanturi există?

În cea mai mare parte, aceste lucrări protetice sunt utilizate pentru pacienții cărora le lipsesc toți dinții superiori sau inferiori. În aceste cazuri, chirurgii noștri vor plasa de obicei 4 sau mai multe implanturi dentare care se vor conecta la proteză printr-un sistem special de ancorare.

Prin urmare, avem câteva opțiuni în funcție de: calitatea osului maxilar și a țesuturilor moi, de preferințele pacienților dar și de posibilitățile lor financiare. Înainte de toate, vom analiza implicarea tuturor factorilor, iar cu ajutorul unei scanări CBCT(Cone Beam Computer Tomograf), vom putea planifica numărul de implanturi ce pot fi plasate în completă siguranță. După ce totul este stabilit, vă vom recomanda una dintre următoarele:

 • Proteza dentară mobilizabilă, cu sprijin implantar (cu ajutorul unei bare de retenție);
 • Proteza dentară mobilizabilă cu sprijin combinat, implantar și mucozal (cu ajutorul capselor de retenție).
 • Lucrare protetică fixă sprijinită pe implanturi, fixată prin înșurubare.

Un overdenture detașabil are nevoie în mod normal de 4 implanturi, dar în cazuri rare, când osul maxilarului este extrem de slab reprezentat, poate fi ancorat pe doar 2. Protezele vor rămâne la locul lor fără ajutorul adezivilor, pacienții le pot folosi fără să se îngrijoreze de deplasarea acestora când mănâncă, vorbesc sau zâmbesc. De asemenea, putem obține rezultate estetice excelente cu acest tip de proteză, deoarece implanturile mențin structura osoasă integră, iar apoi țesuturile moi ale feței (obrajii și buzele) vor avea suport adecvat. Și mai avantajos este faptul că au dimensiuni mult mai reduse decât protezele dentare tradiționale; așadar există un risc mult mai mic să apară iritații sau reflexul de greață.

Mai multe implanturi înseamnă posibilitatea aplicării unei soluții fixe. Un overdenture fix ​​are nevoie, de asemenea, de cel puțin 4 implanturi (All-on-4), dar pentru o mai mare siguranță și confort, recomandăm plasarea a 6 implanturi (All-on-6), sau uneori chiar 8. Acest tip de lucrare protetică este fixată pe implanturi cu șuruburi și nu poate fi îndepărtată de pacient acasă, ci doar de medicul dentist în cabinetul stomatologic, cu ajutorul unor instrumente speciale. Ele sunt preferate de pacienți, deoarece oferă o senzație de dinți naturali, osul fiind stimulat în fiecare zi în timpul utilizării. Structura este proiectată ca un întreg în laboratorul dentar și poate fi realizată dintr-o combinație de metal și ceramică (la fel ca o coroană sau o punte metalo-ceramică) sau poate fi realizată în întregime din zirconiu. Aceasta din urmă oferă rezultate estetice superioare și lucrarea se va simți mai ușoară în cavitatea orală. În practică, în funcție de câte implanturi sunt utilizate, aceste lucrări se mai numesc All-on-4 sau All-on-6.

Iată pașii principali de realizare:

 • Fixați o programare la clinica noastră pentru consult. O scanare CBCT și o radiografie panoramică ne vor ajuta la planificarea cazului și alegerea unui număr potrivit de implanturi pentru dumneavoastră. Procedurile și costurile implicate vă vor fi explicate și clarificate de către medicii noștri în întregime. Se va recomanda un tip adecvat de overdenture pentru cazul dvs. particular.
 • O sesiune pentru plasarea implanturilor. (itt linkelni kell az implant oldalra)
 • O perioadă de vindecare, în care implanturile devin integrate în os. Pentru acest răstimp vă vom recomanda una din soluțiile de protezare provizorie.
 • Descoperirea implanturilor și primele amprente ale arcadelor.
 • Țesutul gingival se va forma în jurul șuruburilor de vindecare și se va stabiliza într-o formă optimă finală. Lungimea acestei perioade este variabilă, fiecare pacient având particularitățile sale.
 • O sesiune pentru preluarea amprentelor de lucru și înregistrarea relației intermaxilare. Vom face fotografii care vor ajuta la planificarea și proiectarea lucrării protetice în laborator.
 • Structura de rezistență împreună cu sistemele de ancorare sunt trimise din laboratorul dentar. Acestea vor fi verificare în cavitatea orală pentru precizie și stabilitate.
 • Macheta lucrării va fi verificată pentru adaptare, estetică, relațiile în mușcătură și în mișcările mandibulei. În această sesiune, împreună cu pacienții noștri, vom nota dorințele lor și modificările necesare. Lucrarea protetică este trimisă înapoi la laborator pentru finalizare.
 • În ultima sesiune lucrarea este gata și poate fi aplicată în cavitatea orală, iar noi vă vom explica cum trebuie îngrijită. O igienă orală adecvată asigură longevitatea noilor dinți!
zahnbehandlung - tratamente dentare: molnar dental Sopron Hungary

Îngrijirea protezei pe implant

Îngrijirea unui overdenture mobilizabil este similară cu îngrijirea protezelor tradiționale:

 • Periați-vă gingiile, limba și palatul cu o perie moale, în fiecare dimineață înainte de a introduce proteza și seara după îndepărtarea ei. Astfel se va stimula circulația sângelui și se va menține sănătatea gingiilor. Folosiți un săpun lichid ușor, neabraziv sau o pastă pentru curățarea gingiilor. Acordați o atenție specială periajului bonturilor implanturilor și a sistemelor de ancorare.
 • La fel ca dinții naturali, un overdenture va reține particulele de hrană și placă bacteriană, de aceea trebuie periat în fiecare zi, cel puțin de două ori (dimineața și seara). Acesta nu trebuie curățat cu pastă de dinți, ci cu un detergent nonabraziv (de exemplu cu un detergent lichid pentru vase sau cu o pastă specială pentru proteze) și o perie simplă, pentru a nu zgâria suprafețele.
 • Când nu purtați proteza, ea trebuie ținută într-un loc sigur, acoperită cu apă curată pentru a preveni deformarea ei. Va trebui să o păstrați în acest recipient peste noapte, deoarece nu este recomandat să dormiți cu proteze mobilizabile. În acest timp, gingiile și osul vor lua o pauză de la presiunea exercitată de proteză în timpul zilei, vindecarea și refacerea din acest răgaz încetinind și micșorarea osului. Cu toate acestea, dacă un overdenture este sprijinit doar pe bara de retenție (sau doar pe implanturi), pacienții pot uneori să le mențină și în timpul somnului. Problema este că în somn secreția salivară scade și apare pericolul de iritație orală și respirație urât mirositoare, deci trebuie să fie mult mai atenți la igiena orală.

Îngrijirea unui overdenture fix este similară cu îngrijirea unei punți dentare:

 • Spălați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi (dimineața și seara) și curățați-vă sub structură cu un waterpik în fiecare zi.
 • Utilizați produsele de îngrijire orală recomandate de medicii noștri pentru a vă asigura că respectă standardele adecvate de siguranță și eficacitate pentru dumneavoastră.
 • Ca și în cazul dinților naturali, este recomandabil să evitați alimentele extrem de tari, să mestecați gheață sau alte obiecte dure, cum ar fi creioanele sau sâmburii de fructe și semințele.
 • Asigurați-vă că vă programați pentru controale periodice și igienizări profesionale ale dinților în clinica noastră.
 • controale periodice și igienizări profesionale ale dinților în clinica noastră.

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

CINE SUNTEM NOI

Dr. Molnar Lehel Ferenc

Dr. Molnár Lehel Ferenc

Medic Dentist

Dr. Rus Alexandra @ Molnar Dental klinik Sopron Ungarn

Dr. Alexandra Cristina Rus

Medic Dentist

Dr. Molnar Szabolcs

Dr. Molnár Szabolcs Mihály

Medic Dentist

Dr. Huber Gergely @ Molnar Dental clinic in Sopron Hungary

Dr. Huber Gergely

Medic ortodont

Contact

Dacă aveți întrebări sau doriți o programare, nu ezitați să ne contactați!

GDPR

10 + 8 =

Molnar Dental

Várkerület 43
H-9400 Sopron
Ungaria

Telefon

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

E-Mail

info@molnardental.com

ORAR

Lu: 8:30-18:30
Ma: 8:30-18:30
Mi: 8:30-18:30
Jo: 8:30-18:30
Vi: 8:30-18:30
S: 8:30-18:30
D: închis

Vizita cu programare prealabilă.

CONTACT

Adresa: Várkerület 43
9400 Sopron, Ungaria

+43 (676) 699 77 35

+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com